Hyvinkään Työtuki ry:n Työkeskus EPA 1972 -

EPA perustettiin 10.3.1972. Ajatuksena oli alun perin elinkeinoneuvonnan aloittamisesta Hyvinkään kaupungin ja Hyvinkään kunnan kanssa. Yhteisesti valittu työryhmä esitti vuonna 1971 perustettavaksi elinkeinoneuvojan toimen. Alkuideana oli siis aloittaa neuvonta kohderyhmänä vammaiset. EPA nimi tulee elinkeinoneuvojan työpajasta. Työmuodot ovat vaihdelleet, on tehty toimistopalvelutyötä, on ommeltu ja paikattu. Pääasiallisin työmuoto on kuitenkin ollut puu-, metalli - ja kokoonpanotyöt.

Ensimmäiseksi elinkeinoneuvojaksi valittiin Pentti Eskola. Hän aloitti välittömästi työnsä Siltakatu 15:ssa eli Ryhteran tiloissa. Oli vain tila ja puhelin. Mutta jo kesäkuussa saatiin ensimmäinen työtila Vieremänkatu 34:stä. Ensimmäisinä vuosina työt tehtiin lähinnä etätyönä, jota teki noin 12 henkilöä. Työpajassa lähdettiin aluksi vaatimattomasti liikkeelle. Mm Helkama Oy:lle tehtiin polkupyörien pinnoitusta. Työtilat kohentuivat vuosi vuodelta. Monen muuton jälkeen päädyttiin Harkkokatu 9:ään. Tila oli vuokratila aina vuoteen 1994, jolloin EPA osti 2600 neliötä käsittävän hallirakennuksen.

Hallintoa on hoitanut edustajisto, jossa ovat alusta asti olleet Hyvinkään Hengitysyhdistys ry (entinen Hyvinkään Keuhkovammayhdistys), Hyvinkään Invalidit ry. sekä Sotainvalidien Veljesliiton Hyvinkään osasto. Vuodesta 1998 lähtien oli mukana myös Hyvinkään Sotainvalidien tukikilta ry toimintansa loppumiseen asti 31.12.2015. Muutamaa vuotta myöhemmin Sotainvalidien Veljesliiton Hyvinkään osasto ry. lopetti toimintansa 30.6.2018 ja erosi samalla Hyvinkään Työtuki ry:n jäsenyydestä.